Kinderboekenweek tip: Monster Moe

Inmiddels zijn we hard op weg richting Kinderboekenweek 2017 met het thema ‘gruwelijk eng!’. Nog maar één week te gaan! Ook vandaag heb ik weer een griezelig leuke boekentip voor jullie, voor stoere kids vanaf 4 jaar.

Auteur & Illustrator: Marieke van Ditshuizen IMG_2479

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 978 904 483 0385

Thema: slapen gaan, donker, angst

Inhoud

Het is bedtijd. Kaatje gaat slapen. Mama doet het licht uit. Het is heel stil…

Maar dan hoort Kaatje iets! Een zacht gebrom. Het komt vanonder het bed…

Mijn mening

Zodra het boek op de mat lag was onze jongste (drie-en-half) onder de indruk en toen het ’s avonds bedtijd was moest ‘Monster Moe’ dan ook meteen mee naar boven.

En ik snap die aantrekkingskracht wel: het woord ‘monster’ op zich is al genoeg om de interesse te wekken, maar ook de prachtige cover met de opvallende letters en natuurlijk het grote monster met daar bovenop een lief, slapend kind ziet er heel aantrekkelijk uit. Een prachtige sfeervolle vormgeving die zich doorzet in de rest van het boek.

Het verhaal begint met een voor vrijwel ieder kind heel herkenbare situatie: mama heeft voorgelezen en het is tijd om te gaan slapen. Doordat je direct in deze vertrouwde setting terecht komt worden kinderen eenvoudig door het verhaal gegrepen en hebben ze hun aandacht er vrijwel zeker meteen bij. Het vervolg zou als behoorlijk spannend kunnen worden ervaren, ware het niet dat hoofdpersoon Kaatje een ontzettend dapper meisje is. Op haar eigen stoere wijze rekent zij af met de monsters onder haar bed.

De tekeningen in het boek zijn van schitterende kwaliteit. Heel kinderlijk en ondanks dat het verhaal zich grotendeels in het donker afspeelt toch heel kleurrijk. De slaapkamer van Kaatje met de tekeningen aan de muur en het heerlijk zachte bed is ontzettend sfeervol weergegeven wat bijdraagt aan de luchtige toon van het verhaal.

‘Monster Moe’ is een verrassend boek met een verrassend einde. Prima geschikt om voor te lezen voor het slapen gaan en de angsten van je kind bespreekbaar te maken. Zo ontdek je samen dat het met die monsters best wel meevalt…


Wil je de kracht van dit bijzondere prentenboek zelf ervaren? Je bestelt het eenvoudig via deze link.

Advertentie

2 gedachtes over “Kinderboekenweek tip: Monster Moe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s