Kinderboekenweek tip: Weerwolfnachtbaan

Krijgen jullie er ook al zo onwijs veel zin in?! Nog maar twee weken en dan barst de Kinderboekenweek weer los!

Vandaag een tip van een auteur die tijdens een griezelige Kinderboekenweek gewoon niet kan ontbreken: Paul van Loon. Een van de vele delen uit de serie boeken over het lieve dappere weerwolfje Dolfje waar menig kind inmiddels fan van is. Vanaf circa 7,5 jaar, AVI-niveau E4.

Auteur: Paul van Loon dolfje

Illustraties: Hugo van Look

Uitgeverij: Leopold

ISBN: 978 90 258 6068 4

Thema: sprookjes, heksen, spanning

Inhoud

Dolfje en Noura gaan op schoolreisje naar de Efteling. terug bij school blijkt Noura weg. Hoe kan dat? Dolfje wil meteen weer terug naar de Efteling. Samen met opa Weerwolf, Leo en Timmie. Hij moet Noura vinden!

In de Efteling komen bij volle maan vreemde wezens tot leven. Bovendien is er een gevaarlijke samenzwering… Wat betekent de Nacht van de Macht van Acht? En wat willen al die heksen?

Mijn mening

Ok, ik geef het toe: ik nam dit boek eigenlijk gewoon voor mezelf mee uit de bibliotheek…;-) Zoonlief is met zijn 6 jaar eigenlijk nog wat te jong, maar hij had al heel vaak gevraagd om Dolfje en zodoende hadden we recent al wat over het witte weerwolfje gelezen. En omdat we ook nog een groot Efteling-fan zijn en hier heel wat uurtjes doorbrengen kon ik ‘Weerwolfnachtbaan’ echt niet weerstaan.

Gelukkig maar! Want we hebben het boek met heel veel plezier gelezen. Het is best een overgang van prentenboeken naar een boek met één heel lang verhaal en in verhouding weinig illustraties, maar het was voor mijn zoon goed te doen. Dat het boek zich op een voor hem heel bekende plaats afspeelde maakt hierbij ongetwijfeld verschil. Als je geen enkel idee hebt van waar de personages zich bevinden en je moet je hier zelf een voorstelling van vormen dan is het boek waarschijnlijk voor kinderen in groep 3 nog wat te moeilijk. Maar hé, we zijn haast allemaal weleens in de Efteling geweest en hebben ons allemaal laten betoveren door deze wondere wereld dus dit avontuur van Dolfje is een aanrader voor de hele familie!

Wel voor een familie die van spanning houdt want spannend is het verhaal zeker. Helemaal in de stijl van Paul van Loon, met plotseling opkomende mist, een vreemde buschauffeur, spookachtige verschijningen en veel heksen. Zeker niet té eng, maar af en toe wel op het randje. Gelukkig bevat het verhaal ook een fijne dosis humor, vooral gebracht in de persoon van de nogal vreemd pratende Leo Weerwolf. Een goeie sul die overal het positieve van inziet en ondanks zijn gestuntel toch van grote hulp is bij het oplossen van het mysterie van Noura’s verdwijning.

‘Weerwolfnachtbaan’ sluit helemaal aan bij het thema van de Kinderboekenweek en is natuurlijk ook daarna altijd geschikt om te lezen. Fans van Paul van Loon, Dolfje en/of de Efteling mogen dit boek absoluut niet missen!


Durf je het aan? Bestel het boek dan snel hier. Veel griezelplezier gewenst!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s