Recensie ‘De poepfabriek’

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder

Illustratoren: Ivan en Ilia                                        Poepfabriek

Uitgeverij: Moon

ISBN: 9789048828333 / 9789048828340 (E-book)

Leeftijd: 3+

Inhoud

“Wat is een welterusten beertje en waarom vergeet de eekhoorn zoveel? En doet het geen pijn om een vallende giraffebaby te zijn?”

De Poepfabriek is een erg mooi, vrolijk boek op handzaam formaat vol versjes over bijzondere dieren. Geweldig voor nieuwsgierige peuters en kleuters die van alles over dieren willen weten en die stiekem ook wel een beetje van vieze dingen houden. 😉 Acht verschillende dieren komen in het boek aan bod, van olifant tot muis, allemaal beschreven op de welbekende onnavolgbare wijze van auteursechtpaar Marianne en Ron en prachtig geïllustreerd door illustratoren duo Ivan en Ilia. Speciaal in het thema van de Kinderboekenweek 2015 ‘Raar maar waar’.

Mijn mening

Wederom prachtig werk van Marianne Busser en Ron Schröder. Korte versjes van 7 coupletten in voor jonge kinderen begrijpelijke taal die heerlijk weg lezen. Het ritme van de rijm is, zoals we van deze auteurs gewend zijn, perfect gekozen waardoor het boek zich uitstekend leent om voor te lezen en ook heel fijn in het gehoor ligt bij de jonge toehoorders. Dat ieder versje eindigt met hetzelfde couplet zorgt al heel snel voor herkenning waardoor kinderen al vlot mee kunnen ‘lezen’, iets wat altijd zorgt voor veel enthousiasme.

De titel van het boek is uiteraard al goed voor de nodige hilariteit; ‘De poepfabriek’, welke peuter of kleuter wordt daar nu niet door geprikkeld?? Toen het boek hier in de brievenbus viel stond mijn eigen kleuter in elk geval te springen om het uit te mogen pakken. En het hele boekje moest ook in één keer worden uitgelezen. uitpakken‘Dat is niet goed dat hij die poep moet opvangen in die emmer want die zit al vol’, ‘Mama, wat is dat voor een krab?‘. De kleurrijke, gedetailleerde illustraties nodigen duidelijk uit tot verwondering en maken het eenvoudig om met uw kind in gesprek te gaan over de wonderen van het dierenrijk. Prachtig gedaan door Ivan en Ilia!

Voor de illustraties zijn foto’s en tekeningen gecombineerd. De dieren en mensen in de afbeeldingen hebben allemaal een witte rand wat de suggestie wekt dat het stickers zijn die óp de pagina liggen. Bijzonder en heel aantrekkelijk om naar te kijken!

Het mag duidelijk zijn: wij beleven hier heel veel plezier aan dit boek en het is wat mij betreft dan ook een geweldige aanwinst voor ieders collectie! Super om in te zetten op de peuterspeelzaal of in de kleuterklas, tijdens deze Kinderboekenweek, maar zeker ook daarna. En vergeet daarbij vooral niet het enige echte Poepfabriek lied! Dat wordt zeker weten een vrolijke boel. 🙂


Bekijk het boek hier op de site van de uitgever.

Neem ook eens een kijkje op de website en Facebook pagina van Marianne en Ron en de website van Ivan en Ilia.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s