Recensie ‘Lekker! Nee vies!’ 

Auteur: Werner Holzwarth   lekker!

Illustraties: Theresa Strozyk

Vertaling: Edward van den Vendel

Uitgeverij: Moon

ISBN: 9789048828210

Leeftijd: 3+          Thema: Eten

 

Inhoud

In dit komische boek op rijm kijkt de lezer mee met een heleboel verschillende kinderen die allemaal hun eigen smaak en eigen mening hebben over de meest uiteenlopende soorten eten.

“Spinazie is mijn lievelingseten. En fruitsla als toetje, zeker weten.  

Louise gruwelt gruwelijk. Spinazie? Dat vind ik afschuwelijk!” 

Daarnaast is er hondje Bello die werkelijk overal blij mee is. Nou ja, behalve dan met vis…

Mijn mening

Wie een beetje bekend is in de wereld van de peuter- en kleuterboeken kent de naam Werner Holzwarth vast en zeker al van het briljante ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Met ‘Lekker! Nee vies!’ slaat de auteur wederom de spijker op zijn kop. Eten is voor jonge kinderen ( en hun ouders 😉 ) immers een heel betekenisvol en herkenbaar onderwerp. Of je kind nu overal van smult of iedere avond de stukjes groente ( er zit een stukje ui in, getver! ) uit zijn eten zit te vissen, dit boek valt zeker weten in de smaak. Al is het alleen maar om het scheetje dat op een gegeven moment aan bod komt: hilariteit alom!

Over smaak valt niet te twisten en je moet houden van de stijl van illustratrice Theresa Strozyk, maar de tekeningen passen perfect bij het verhaal en maken het nog net even grappiger. Dit boek (voor)lezen zonder te lachen is onmogelijk!

Vanaf dag één is het hier in huis in elk geval favoriet. Het boek ligt inmiddels zo’n drie weken op het nachtkastje en er zijn weinig avonden voorbij gegaan waarop het niet voorgelezen hoefde te worden voor het slapengaan. Liefst twee keer achter elkaar. En papa moest toch ook echt snel mee komen luisteren want die scheet moet je toch ten minste één keer in je leven gezien hebben. 😉 Doordat ieder stukje eindigt met hetzelfde rijmpje over hond Bello kunnen kinderen het verhaal al snel meevertellen en aanvullen en zijn ze nog meer bij het verhaal betrokken.

Alle ingrediënten voor een perfect prentenboek zijn dus aanwezig. Zeker weten dat je aan ‘Lekker! Nee vies!’ heel veel voorleesplezier met je kind zult beleven. Een echte aanrader om dit nieuwe boekenjaar mee te beginnen! Smakelijk! 🙂


Ook zin om samen met je kleine fijnproever te gaan lezen? Bestel het boek dan direct hier.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s