Welkom op het blog van ‘Letters & spetters’

Hallo! Super leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog.

Kijk rustig rond en laat je inspireren. Reageren op artikelen en het delen van eigen ervaringen naar aanleiding van mijn blogs mag altijd!

Heel veel plezier gewenst; geniet van alle mooie momenten met je kind!

Bertine

Recensie: Als de sterren zingen

Tonke Dragt; Net als een heleboel lees- en boekenliefhebbers ben ik een groot bewonderaar en fan van haar fantastische verhalen. De kans om als een van de eersten deze schitterende bundel in handen te hebben en er ook nog eens over te mogen schrijven kon ik dan ook niet voorbij laten gaan. Lees mee hoe ‘Als de sterren zingen‘ mij vanaf het eerste moment wist te betoveren…

Auteur & illustrator: Tonke Dragt IMG_3708

Uitgever: Leopold

ISBN: 9 789025873745

Leeftijd: alle leeftijden

Thema: fantasie, illustraties

Inhoud

Een prins die zijn dromen geheim wil houden. Een tweeling voor wie geen raadsel te moeilijk is. Het geheim van de sterren die zingen…Tonke Dragt neemt haar lezers mee in haar archief van bekende én niet eerder gepubliceerde verhalen. Voor het eerst brengt ze die op een persoonlijke manier bij elkaar, met een indeling die in inkijkje biedt in het wezen van haar schrijverschap: van sprookjes en sagen tot raadselverhalen, van spannende avonturen tot betoverende nachtverhalen.

Lees verder

Advertentie

Blue Monday? Niet met deze hilarische leestips!

Het is weer zover: Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben zelf sowieso al niet dol op winter en al helemaal niet op de maand januari dus ik snap dat ‘feeling blue’ wel. Maar niet getreurd: voor wie wel een oppepper kan gebruiken heb ik een overzicht gemaakt van de vrolijkste en meest hilarische boeken die ik tot nu toe heb mogen recenseren. Lachen gegarandeerd!

Voor peuters & kleuters

De poepfabriek                                                  Lekker! Nee vies!

poepfabriek      lekker

Lees verder

Recensie ‘De poepfabriek’

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder

Illustratoren: Ivan en Ilia                                        Poepfabriek

Uitgeverij: Moon

ISBN: 9789048828333 / 9789048828340 (E-book)

Leeftijd: 3+

Inhoud

“Wat is een welterusten beertje en waarom vergeet de eekhoorn zoveel? En doet het geen pijn om een vallende giraffebaby te zijn?”

De Poepfabriek is een erg mooi, vrolijk boek op handzaam formaat vol versjes over bijzondere dieren. Geweldig voor nieuwsgierige peuters en kleuters die van alles over dieren willen weten en die stiekem ook wel een beetje van vieze dingen houden. 😉 Acht verschillende dieren komen in het boek aan bod, van olifant tot muis, allemaal beschreven op de welbekende onnavolgbare wijze van auteursechtpaar Marianne en Ron en prachtig geïllustreerd door illustratoren duo Ivan en Ilia. Speciaal in het thema van de Kinderboekenweek 2015 ‘Raar maar waar’.

Lees verder

Recensie ‘De groeten van de krijtjes’

Auteur: Drew Daywalt krijtjes

Illustraties: Oliver Jeffers

Uitgeverij: De Fontein

ISBN: 9789026139918

Leeftijd: voorlezen vanaf ca. 5 jaar

Thema: vriendschap, post, reizen

Inhoud

Nadat Teun de krijtjes uit zijn kleurdoos tevreden heeft gesteld denkt hij rustig verder te kunnen kleuren, maar dat pakt even anders uit. Want er blijken een heleboel vergeten krijtjes te zijn. Onder de bank, op het vakantie-adres, Teun heeft ze overal laten slingeren. Een krijtje is zelfs opgegeten (en weer uitgespuugd!) door de hond! Teun ontvangt ansichtkaarten van al deze verdrietige, eenzame krijtjes. Zal het hem lukken ook voor hen een fijne oplossing te vinden?

Lees verder

Recensie ‘Lekker! Nee vies!’ 

Auteur: Werner Holzwarth   lekker!

Illustraties: Theresa Strozyk

Vertaling: Edward van den Vendel

Uitgeverij: Moon

ISBN: 9789048828210

Leeftijd: 3+          Thema: Eten

 

Inhoud

In dit komische boek op rijm kijkt de lezer mee met een heleboel verschillende kinderen die allemaal hun eigen smaak en eigen mening hebben over de meest uiteenlopende soorten eten.

“Spinazie is mijn lievelingseten. En fruitsla als toetje, zeker weten.  

Louise gruwelt gruwelijk. Spinazie? Dat vind ik afschuwelijk!” 

Daarnaast is er hondje Bello die werkelijk overal blij mee is. Nou ja, behalve dan met vis…

Lees verder

Persbericht; Zaterdag

Een schitterend kijk- en zoekboek voor het hele gezin!

Zaterdag: de fijnste dag van de week!

Zaterdag‘Zaterdag’ is het eerste prentenboek van illustratrice Saskia Halfmouw. Dit grote kijk- en zoekboek is een heerlijk boek voor kinderen en volwassenen.

Eindelijk! Het is zaterdag. Geen school! Wat doe jij het liefst op de fijnste dag van de week? Voetballen, zwemmen, naar de supermarkt of op avontuur in het dinomuseum…
Saskia Halfmouw tekent het in grote panoramaplaten. Vind het cowboy-jongetje, de ontsnapte hond, de jongen met de bal, bekende boekenhelden en nog veel meer kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Ook is in iedere plaat een sprookjesfiguur verstopt. Leuk voor kinderen en volwassenen. Dwaal heerlijk door dit grote kijk- en zoekboek vol zaterdagpret.
Uitgeverij Leopold, ISBN 9789025873776 

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek eenvoudig via deze link.

 

Review: Denksport voor kids + winactie!

We mochten weer wat leuks testen: twee super vrolijke, kleurrijke en uitdagende puzzelboeken voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. Met de kerstvakantie voor de deur kwam dat natuurlijk perfect uit!

P1050453

Voor groot en klein

Eerlijk gezegd was ik tot voor kort nog helemaal niet bekend met de prachtige Junior lijn van Denksport. Ik kende het alleen van de cryptogrammen die mijn moeder al maakt zolang als ik me kan heugen en was heel aangenaam verrast door het enorm ruime aanbod prachtige puzzelboeken voor kinderen.

Lees verder

Verwacht januari 2018

Na een rustige decembermaand wat het verschijnen van nieuwe titels betreft heb ik voor januari weer wat pareltjes gevonden. Kijk snel mee wat voor leuks de uitgeverijen de komende maand voor ons in petto hebben:

Marianne Busser en Ron Schroder, de Voorleesboot, Overamstel uitgevers

Tja, wat moet ik hierover zeggen? De boeken van Marianne en Ron zijn eigenlijk altijd raak. Perfect geschikt voor jonge kinderen en als het onderwerp dan ook nog ‘voorlezen’ is, ben ik bij voorbaat al fan!

voorleesboot

Welkom in de Voorleesboot, wie zijn er allemaal aan boord? Een kleermaker, een danseres en zelfs een astronaut. Allemaal vertellen ze leuke, gekke en grappige versjes, over bijvoorbeeld een nijlpaard met al zijn spullen op zijn rug, een muisje dat wil gaan kamperen, en een pauw zonder veren. Af en toe moet de boot even naar de kade, daarna kunnen we weer verder lezen. Voorleesplezier gegarandeerd!

vanaf circa 4 jaar.

Lees verder

Recensie: De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan

Een doldwaas boek, boordevol onzin en bizarre personages!

Namens uitgeverij Lannoo mocht ik dit boek, voor kinderen vanaf ca. 7 jaar, recenseren. Ik stapte er volkomen neutraal in en wist even niet wat me overkwam… Lees snel wat ik vond van dit knotsgekke verhaal!

Auteur: Andy Stanton IMG_3413

Vertaler: Edward van den Vendel

Illustraties: Mattias de Leeuw

Uitgeverij: Lannoo

ISBN: 9 789401 447584

Leeftijd: 7+

Thema: humor, fantasie

Inhoud

Meneer Gom is een afschuwelijke griezel. Hij haat kinderen, dieren, gepofte maiskolven en alles wat leuk is. Dit boek gaat over hem.

En over een kwade fee die in zijn badkuip woont. En over John de hond. En over een klein meisje dat Polly heet. En over helden, snoepjes, wraak en avonturen. En nog veel meer.

Lees verder