Recensie ‘Dinodetective’

Auteur & illustrator: Maggie Li  IMG_1210

Uitgeverij: Kosmos

ISBN: 9 789021 564715

Leeftijd: 5+

Thema: Dinosaurussen, speuren

Inhoud

Wist je dat een T-rex maar liefst zes meter hoog en twaalf meter lang kon worden, of dat veel dino’s de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikten? Dinodetective leert kinderen de meest verbazingwekkende feiten over dinosaurussen.

Mijn mening

Ik was nog niet bekend met de prachtige serie leerzame boeken van auteur Maggie Li, maar zodra het persbericht van ‘Dinodetective’ binnen kwam was ik verkocht. Met twee dinofans in huis moest dit haast wel een schot in de roos zijn en dat het boek naast leuk ook nog leerzaam is maakt het wat mij betreft perfect.

De cover van het boek is mooi geïllustreerd en op de achterzijde wordt aan de hand van kleine tekeningen en tekstwolkjes op speelse wijze getoond waar het boek over gaat. Heel leuk gedaan en erg aantrekkelijk!

Die korte stukjes tekst verdeeld over verschillende blokjes kom je door het hele boek heen tegen. Geen saaie lange lappen tekst dus, maar overzichtelijke stukjes die voor iets oudere kinderen prima zelf te lezen zijn. Het maakt ook het opzoeken van informatie gemakkelijk dus ook als je kleine detective even snel iets te weten wil komen is dit boek super fijn.

Verspreid door het boek vind je verschillende vragen waarvan de antwoorden ergens verstopt zitten. Aan jullie om het antwoord te vinden! Een heel handig hulpmiddel hierbij is de bijgevoegde loep. Met het vergrootglas in de hand voelt je kind zich op en top detective! En heb je even genoeg van al die feitjes of van het speuren (al kan ik me dat nauwelijks voorstellen) dan zijn er nog leuke activiteiten toegevoegd zoals een woordzoeker, ‘Raad de dinosaurus’ en een spannend bordspel.

Met dit boek kun je dus zeker weten uren zoet zijn en wordt je ook nog eens een echte dino-expert. Een aanrader voor stoere jongens en meisjes vanaf circa 5 jaar.


Meer weten over de boeken van Maggie Li? Neem een kijkje op de website van de uitgever.

Dinodetective bestellen kan hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s