Recensie ‘Boer Boris en de eieren’

Auteur: Ted van Lieshout  IMG_1102[1]

Illustraties: Philip Hopman

Uitgeverij: Gottmer

ISBN: 9 789025 762520

Leeftijd: 4+

Thema: Pasen, boederij, zoeken

Inhoud

De kippen hebben gekleurde eieren gelegd. Boer Boris wil ze overal in het land gaan verstoppen, want het is Pasen. Maar de tractor start niet!

Mijn mening

Heel blij was ik toen ik afgelopen winter dit boek won. Want tot mijn schaamte moet ik bekennen dat het lezen van de Boer Boris reeks er nog niet van was gekomen…Maar het begin is er nu dus! En wat voor een begin: ik ben verkocht! Ik hou ontzettend van de prachtige tekenstijl van Philip Hopman. Het kleurgebruik is heel erg mooi en door de vele details in de illustraties valt er iedere keer weer wat nieuws te ontdekken: prachtig gedaan!

En dan is er natuurlijk de geweldig leuke tekst op rijm. Leest heerlijk weg en voor kinderen zijn verhalen op rijm altijd een feestje om naar te luisteren. Onze eigen kleuter daag ik altijd extra uit door zinnen niet af te maken, ook wanneer we een verhaal voor de eerste keer lezen. Super voor de ontwikkeling van het taalgevoel om kinderen zelf over het juiste rijmwoord te laten nadenken en het maakt het voorlezen extra leuk en boeiend.

‘Boer Boris en de eieren’ is daarnaast nog eens extra speciaal omdat het, naast een geweldig leuk voorleesboek ook een zoekboek is. In de tekst zitten allerlei zoekopdrachten verborgen en deze zijn nog niet zo makkelijk. Want “Hoe vind je ooit tien eitjes tussen al dat blauw en geel?” Een hele goede vraag want wij zijn nog niet verder gekomen dan 9, oeps :-).

Dit boek is ontzettend leuk in de aanloop naar Pasen. Heel fijn voor thuis, maar zeker ook voor peuter- en kleutergroepen. Hoe vaak je het ook leest, je kunt blijven speuren en ontdekken: een feestje om voor te lezen!


Ook zin om met dit schitterende boek aan de slag te gaan? Bestellen kan hier.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s