Ikea: Voorleesboeken & handpoppen

Tja, daar loop je dan: op een regenachtige, koude zondag in februari, in de Ikea. Op zoek naar een kast voor de enorme berg speelgoed die zich op mysterieuze wijze lijkt te vermenigvuldigen en die dus inmiddels zowat de halve woonkamer in beslag neemt. Tijd voor actie! Al valt die actie nog niet zo mee aangezien ook de rest van Nederland het een héél goed idee vond om juist op déze zondag naar die ene Ikea vestiging te gaan… Rustig rondkijken lukt in ieder geval wel want veel meer dan achter je voorganger aan slenteren zit er niet in. Net als het frustratie level tot top niveau dreigt te stijgen is daar echter Kinderland! Een walhalla voor kinderen én papa’s en mama’s! Wat een prachtige accessoires, bijzonder speelgoed, prachtige meubels en vooral schitterende voorleesboeken zijn hier vinden! Vergeten zijn de hitte, de frustratie over het nog steeds niet gevonden hebben van de juiste kast en de honger: nu gaan we SHOPPEN!!

Terwijl de rest van de familie rustig doorloopt (richting ETEN!) moet ik natuurlijk even stoppen op de geweldige afdeling met knuffels, hand- en vingerpoppen en voorleesboeken. Wat een keuze en alles is even mooi! Mijn oog valt op een schitterend geïllustreerd boek en de bijpassende handpop ‘Uil’.

IMG_20160214_145844

Deze prachtige set kan ik echt niet laten liggen dus hup, in de tas! Ik kan er immers behalve thuis ook op school uit voorlezen en ik kan er natuurlijk een gezellig stukje over schrijven voor jullie dus redenen genoeg om volkomen legaal dit cadeautje voor mezelf te kopen. 😉

Tijdens het wachten op  onze lunch (want ook in het restaurant hangen ze met de benen buiten *zucht*) kan ik het boek meteen even uitproberen want jongste zoon begint inmiddels ook aardig gefrustreerd (lees: enorm boos) te worden en voordat we het restaurant uitgezet worden wegens verstoring van de openbare orde pak ik ‘Uil gaat op vakantie’ erbij. Nu had ik het verhaal van te voren nog niet eens bekeken (hoezo hebberig!), maar ik word niet teleurgesteld. Het verhaal is geschreven in voor jonge kinderen begrijpelijke taal, schitterend geïllustreerd en ook nog eens ontzettend leerzaam. En ook voor mijn dreumes doet het boek nu even prima dienst want het benoemen van de enorme hoeveelheid aan dieren die op de illustraties te zien zijn is een boeiende bezigheid.

Het verhaal is lang dus het meest logisch is om het in etappes voor te lezen want ook voor de doelgroep, kleuters, kan het lastig zijn de aandacht er zo lang bij te houden. In het boek komen een heleboel verschillende bosbewoners aan bod zoals egel, vos, eekhoorn en muis. Er wordt uitgelegd hoe een vogel een nest bouwt en wordt verteld over het voedsel van een aantal dieren. Het boek kan dus prima dienst doen in een thema over dieren, over het bos/ de natuur, maar ook over wonen/huizen (bouwen).

Mogelijkheden genoeg!

Met of zonder handpop Uil, het boek nodigt sowieso uit om met kinderen in gesprek te gaan en is dus uitermate geschikt om interactief voor te lezen. Uil geeft hieraan natuurlijk wel een extra dimensie. Met de handpop kan het verhaal ook nog uitgebreid worden. Zo kan Uil bijvoorbeeld ‘zelf’ vertellen waar hij woont, wat hij graag eet en waarom hij dat juist het liefst ’s nachts doet. Mogelijkheden genoeg en het boek hoeft dus zeker niet na één keer voorlezen de kast in!

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die graag voorleest of bezig is om kinderen op speelse wijze nieuwe dingen te leren. Super voor thuis, maar ook geweldig voor in de klas. Een absolute aanrader waar je zeker weten heel veel plezier van zult hebben!

Kun je niet wachten om ook aan de slag te gaan? Hoe boek is voor maar 5,99 te koop via de web-shop van Ikea.

Veel voorleesplezier!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s