Gratis download: DIY kerstlezen advent kalender

Nu ook met activiteiten kaartjes vol leuke kerstactiviteiten voor het hele gezin!

Het is alweer zover: de advent periode is aangebroken. Nu leeft deze speciale tijd voor de een waarschijnlijk wat meer dan voor de ander, maar kinderen vinden een beetje overzicht in drukke tijden altijd fijn. Onderstaande lees-kalender was hier in huis vorig jaar een groot succes!

p1020957

Het idee kwam ik tegen bij ‘My little bookcase’, de website van de Australische Jackie Small. Net als ik moeder, leerkracht en groot kinderboekenfan. Ik was meteen helemaal weg van haar idee en besloot een Nederlandse versie van de kalender te maken voor mijn eigen jongens. En als ik dan toch bezig ben kan ik ‘m natuurlijk net zo goed met jullie delen! Jackie vond dit ook een prima plan en zo reist haar eenvoudige, maar geweldige idee de halve aardbol over. Mooi hè?

Hoe maak je nu deze advent kalender?p1020956

Heel eenvoudig:

  • Download de kaartjes met opdrachten;
  • Print ze;
  • Knip ze uit en plak ze op een stevig stukje karton;
  • Nummertjes of andere versiering erop en klaar ben je!

Zelf stop ik ze in onze houten kalender die ik ooit kocht bij Action (er liggen ook dit jaar weer hele mooie in de schappen!), maar je kunt ze natuurlijk ook in envelopjes doen of ophangen aan een touw, wat je maar wil. Stal jullie kerstboeken gezellig uit, lichtjes erbij en de voorleespret kan beginnen!

Heb je nu niet zoveel kerstboeken dan kun je natuurlijk altijd een beetje creatief zijn. Zelf leg ik ‘Stanneke Sneeuwmanneke’, ‘Jip en Janneke’ en zelfs ons Efteling sprookjesboek erbij voor ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. Zo beschik je toch over voldoende winterse verhalen en kun je het thema zo breed maken als je zelf wil.

Nieuw: Advent kalender activiteiten kaartjes!

Voor wie liever actief en creatief bezig is heb ik dit jaar wat nieuws bedacht: 24 kaartjes met daarop allerlei gezellige activiteiten voor het hele gezin. Een avondwandeling om kerstverlichting te bekijken, samen kerstkoekjes bakken of heerlijk op de bank naar een kerstfilm kijken: met deze advent kalender komen jullie zeker weten helemaal in kerststemming!

De activiteitenkaartjes zijn hier te downloaden.

Afwisseling

Natuurlijk gaan we hier thuis de komende 24 dagen ook weer gezellig aftellen naar kerst. Om niet weer precies hetzelfde te doen als vorig jaar ga ik dit keer voor een mix van de lees- en de activiteitenkaartjes. Zo heb je 48 opdrachten om uit te kiezen en stem je de advent periode helemaal af op jouw eigen gezin.

Ik wens je hoe dan ook een hele fijne, warme decembermaand. Geniet ervan!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken bij de activiteiten? Speciaal voor bij de advent kaartjes maakte ik een bord aan op Pinterest om je op weg te helpen.


Foto’s en ervaringen mogen natuurlijk altijd gedeeld worden in de reacties of op  Instagram en mijn Facebook pagina; vind ik hartstikke leuk! 🙂 Deel jouw foto’s met #kidskerstpret zodat ik ze makkelijk terug kan vinden. Eens kijken hoeveel kindjes plezier gaan hebben van de Letters & spetters advent kalender!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s