Verwacht september 2017

Een nieuwe rubriek bij ‘Letters & spetters’ :  iedere laatste woensdag van de maand laat ik jullie een aantal mooie boeken zien die in de komende maand gaan verschijnen.

Dit zijn de boeken waar ik naar uitkijk in september:

Annemarie van der Heijden, Noortje van top tot teen. Uitgeverij Clavis. Noortje

De boekjes over het lieve peutermeisje Noortje zijn stuk voor stuk even leuk. Prachtig geïllustreerd en geschreven door auteur Annemarie van der Heijden sluiten ze perfect aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.

In ‘Noortje van top tot teen’ heeft Noortje een leuke dag. Eerst eet ze haar buikje rond en poetst haar tandjes. Noortje speelt een heel leuk spelletje. Kiekeboe, waar zijn de ogen van Noortje? En wat kriebelt er aan haar teentjes? Vanaf 18 maanden.

Kathleen Amant, Lou in het herfstbos. Uitgeverij Clavis.

Lou

Deze maand al verschenen, maar te leuk om niet even met jullie te delen.

Kathleen Amant schrijft en tekent de meest schitterende boeken voor peuters en kleuters en dit nieuwste boekje is perfect om voor te lezen tijdens de aankomende herfst.

De blaadjes aan de bomen verkleuren. Lou en zijn klas gaan naar het bos. Ze wandelen, herkennen dieren, bekijken bomen en bouwen een hut. En … ze gaan op zoek naar kabouters! Vanaf 4 jaar.

 

Marianne Busser & Ron Schröder, Kwallenpap en slakkenvla. Uitgeverij Moon

kwallenpapNet als veel van jullie ben ik groot fan van het geweldige werk van Ron & Marianne. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat ook ‘Kwallenpap en slakkenvla’ weer een heel leuk, aantrekkelijk boek gaat zijn waar je kind ontzettend van gaat genieten! Erg leuk in aanloop naar de griezelige Kinderboekenweek van dit jaar.

Hou je van griezelen? Griezel dan mee met de versjes in Kwallenpap & slakkenvla!
Griezeltje krijgt als ze jarig is een soepkom vol met kwallenpap cadeau en op de griezelschool fladderen er vleermuizen door de klas. In het griezelrestaurant staan gebraden rat in pissebeddenjus en slakkenvla op het menu. Wordt het je wat te griezelig? Trek dan maar snel je dekbed over je hoofd! Geschikt voor peuters.

Hans de Beer, Het grote boek van kleine IJsbeer, De vier windstreken.

Alleen al de illustraties zijn te prachtig voor woorden dus deze verzameling met 10 leuke verhalen van kleine IJsbeer is ongetwijfeld de moeite waard!

Kleine IJsbeer is al 30 jaar geliefd bij jong en oud. En dat is heel begrijpelijk: de kleine noordpoolbewoner is al sinds het eerste deel lief en knuffelbaar. En nu zijn er wel 10 vrolijke avonturen over Lars verzameld in één boek, tegen een heel aantrekkelijke prijs. Alle verhalen zijn onverkort opgenomen, en de allermooiste illustraties zijn voor deze bundel uitgekozen.
De bundel bevat:kleine ijsbeer
– Een ijsbeer in de tropen
– Kleine IJsbeer, waar ga je naartoe?
– Kleine IJsbeer, wat is er mis?
– Kleine IJsbeer en de Bange Haas
– Kleine IJsbeer, weet jij de weg?
– Kleine IJsbeer, laat me niet alleen!
– Kleine IJsbeer, help me vliegen
– Kleine IJsbeer redt de rendieren
– Kleine IJsbeer en de walvisbaai
– Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot

Vanaf 4 jaar

Jacques Vriens, Niet thuis. Uitgeverij Unieboek-Spectrum.

niet thuisEen nieuw boek van de onovertroffen Jacques Vriens, wie kijkt daar nu niet naar uit?! Met zijn verhalen weet hij altijd de leefwereld van kinderen precies te raken en weer te geven en jong en oud te boeien van begin tot eind.

Niet thuis gaat over Hannah, die woont in een leefgroep met jongens en meiden die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. De zeven jongens en meiden vormen met elkaar een alternatief gezin. Iedereen heeft een eigen verhaal en zijn eigenaardigheden. Daardoor kunnen de kinderen het niet altijd even goed met elkaar vinden, maar als het er echt op aan komt laten ze elkaar niet in de steek. Vooral als Hannah een geheim gesprek opvangt tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en het opvangtehuis gaat dicht. Dat is heftig nieuws voor de kinderen, want nu raken ze hun veilige plek kwijt.

In haar dagboek beschrijft Hannah wat ze allemaal meemaakt in de leefgroep en hoe de kinderen een spannend plan verzinnen om toch bij elkaar te kunnen blijven. Vanaf 9 jaar.


En, hebben jullie wat aan dit lijstje gehad? Laat het me gerust weten! Heel veel leesplezier gewenst de komende maand!

(de boeken zijn eenvoudig te bestellen/reserveren door op de titels te klikken)

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s