Recensie ‘Tante Truus trouwt’

Wat een heerlijk suikerzoet roze boek lag er in de brievenbus! Namens Droomvallei en auteurs Trenke en Maria mocht ik dit bijzondere verhaal recenseren. En daar werd het prinsesje in mij héél blij van…

Auteur: Trenke Riksten-Unsworth & Maria Riksten-Brouwer IMG_1833

Illustraties: Francien van Lang

Uitgeverij: Droomvallei

ISBN: 978 94 91886 77 5

Leeftijd: 3+

Thema: trouwen, bruiloft, homoseksualiteit

Inhoud

Piens tante Truus gaat trouwen

Met haar lieve vriendin Marjon

Hé? Maar dat zijn toch twee vrouwen?

Pien wist niet dat zoiets kon!

Zo begint het verhalende gedicht dat vertelt over Piens tante Truus, die gaat trouwen met haar vriendin Marjon.

Dit vrolijke humoristische boek is voor peuters, kleuters én al wat oudere kinderen.

Mijn mening

Vrolijk word je zeker van dit super lieve boek! Ik ben dol op verhalen op rijm. Jonge kinderen smullen hier altijd van en in dit geval loopt het ritme ook erg goed waardoor het verhaal heerlijk (voor)leest.

Een boek voor hele jonge kinderen over een ingewikkeld en best gedurfd onderwerp verdient wat mij betreft sowieso waardering. Heel knap dat de auteurs het aangedurfd hebben om te schrijven over een onderwerp dat wonderbaarlijk genoeg in deze tijd nog steeds gevoelig ligt in de onze samenleving. Ze zijn er uitstekend in geslaagd om uit te leggen wat een huwelijk is en dat dit in veel verschillende vormen voorkomt die allemaal mooi en speciaal zijn op hun eigen manier.

Aangevuld met de prachtige illustraties van Francien van Lang is ‘Tante Truus trouwt’ echt een lust voor het oog! Je leest mee door de ogen van hoofdpersoon Pien die bruidsmeisje mag zijn tijdens deze speciale dag. Ze krijgt een hele mooie jurk aan en de kapster komt aan huis om mooie vlechten in Piens haar te maken. Wow, wat voelt Pien zich trots! En dan mag ze ook nog de ringen brengen; spannend! Tot slot is er feest met veel cadeautjes en een schitterende taart. Pien zal vast en zeker dromen van deze geweldige dag. En wie het boek heeft gelezen droomt gezellig met haar mee.

Het boek is een echte aanrader die helemaal past bij de huidige tijd. Het kan helpen om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van verschillen en ze te leren deze verschillen te waarderen en accepteren. Een leerzaam en vooral ook heel leuk boek voor jong en oud!


Benieuwd geworden naar ‘Tante Truus trouwt’? Je bestelt het boek eenvoudig via deze link.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s