Recensie ‘Elfje Floriene en de wiebeltand’

Auteur: Li Lefebure

Illustraties: Margot Senden                      Floriene

Uitgeverij: Clavis

ISBN: 978 9044824193

Leeftijd: Vanaf ca. 4 jaar

Thema’s: tanden wisselen/angst/vriendschap

Inhoud

Het laatste boek in de reeks over het lieve, vrolijke draakje Donatius en zijn vriendjes. In dit deel gaat Elfje Floriene logeren bij Donatius op zijn kasteel. Ook Vosje Vigilius is van de partij. Maar wat is er toch met Floriene aan de hand? Anders is ze altijd gek op voetbal en kaneelkoekjes, maar vandaag wil Floriene alleen maar een spelletje kwartet spelen. Donatius en Vigilius snappen er niets van. Wat ze niet weten, is dat Floriene een wiebeltand heeft. En wat als die eruit valt? Dat gaat vast heel erg veel pijn doen! Hoe zal dit aflopen?

Mijn mening

Een heerlijk vlot geschreven en prachtig geïllustreerd boek voor kleuters! Het onderwerp, een wiebeltand, is heel betekenisvol voor jonge kinderen en de auteur maakt gebruik van korte, duidelijke zinnen waardoor het verhaal uitstekend te volgen is en lekker vlot loopt. Erg handig in verband met de korte spanningsboog van jonge kinderen ;-).

De personages worden prachtig weergegeven en kijken allemaal even lief en vriendelijk; je zou haast willen dat je de vriendjes gezelschap kon houden! Voor de illustraties is gebruik gemaakt van een schitterend kleurenpalet wat ze erg levendig maakt. Een lust voor het oog van zowel voorlezer als toehoorders. Het kan haast niet anders of je wordt alleen al van de aanblik van het omslag enthousiast.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is het boek ook nog eens voorzien van een aantal erg leuke extraatjes: een recept voor de kaneelkoekjes van Donatius, een pagina met ruimte voor de foto van uw kind en een leuke werkomschrijving voor het maken van een tandendoosje. Op de laatste pagina’s geven kinderen allerlei tips over ‘Wat te doen bij een wiebeltand?” Heel vermakelijk en wie weet komen ze nog eens handig van pas. 🙂

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die met kleuters te maken heeft en hen graag voorleest. Het kan kinderen die het spannend vinden om hun tanden te wisselen helpen om hiermee om te gaan, maar in de eerste plaats zal hoe boek zorgen voor een heleboel gezelligheid en voorleesplezier. voorleesfun De titel doet wellicht vermoeden dat het boek met name geschikt is voor meisjes, maar ook jongens zullen ervan genieten. Een ontzettend leuk boek dus voor prinsessen en drakenstrijders én hun papa’s en mama’s. 😉

Veel voorleesplezier!


Volg Draakje Donatius ook op Facebook of neem een kijkje op de website. Hier vind je onder andere een heel leuk tandenwisselschema en leuke spelletjes en knutsels.

Het boek bestellen? Dat kan eenvoudig hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s