Creatief: Lenteschilderij

P1030385.JPG

Ieder jaar in februari ga ik weer op zoek naar een leuke, mooie en niet al te lastig te maken knutsel als cadeau voor oma. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb altijd een gigantische winterdip dus ik kijk altijd naar lente-achtige knutsels om alvast een héél klein beetje dat heerlijke lentegevoel te krijgen.

Struinend op Pinterest kwam ik dit jaar een geweldig leuk vlinder schilderijtje tegen. Goed te doen voor zowel mijn peuter als mijn kleuter en het enige dat ik nog hoefde te kopen was de ‘Farfalle’ ofwel ‘vlindertjespasta’. Ik vind het altijd wel leuk om een cadeau te geven met enige decoratieve waarde waarvan ik weet dat de ontvanger het ook echt een leuk plaatsje in huis kan geven en er nog vaak van kan genieten. Zodoende kom ik regelmatig bij een canvasdoek uit, alhoewel ik dat wel enigszins probeer af te wisselen.

Maar dit keer werd het dus weer een kunstwerkje op canvas. In oude kleren en gewapend met verf, kwasten en pasta gingen mijn jongens en ik fanatiek aan de slag:

Het gegeven dat je van iets eetbaars een schilderij kunt maken is hartstikke boeiend dus ze waren reuze enthousiast over dit gedeelte van de activiteit. De spanningsboog van jongste is over het algemeen wat korter dan die van zijn broer, maar dat is bij deze activiteit geen probleem; acht stukjes pasta verven is zo gepiept en daarna moet alles toch eerst drogen om weer verder te kunnen.

Nu ben ik eigenlijk een groot voorstander van vrije expressie en procesgericht werken, maar de ruimte voor eigen inbreng en creativiteit is bij deze knutsel natuurlijk erg klein. Om het werkje toch iets extra’s mee te geven en kinderen te laten experimenteren kun je kleuren mengen. Altijd leuk en interessant en het levert meteen een veel kleuriger eindresultaat op. Wij hadden de primaire kleuren tot onze beschikking en mengden hiermee nog oranje, roze, paars, lichtblauw en lichtgroen:

Als alles gedroogd is kunnen de vlinders worden opgeplakt en voorzien van voelsprieten. Mijn kleuter deed dit zelf, voor peuter tekende ik de sprietjes erop. Voor het gras kun je ook weer pasta gebruiken, maar dan gehalveerd of je laat je kind het gras gewoon rechtstreeks op het doek verven.

Als alles klaar is hebben je kind(eren) en jij weer hele tijd plezier gehad en heb je een heel vrolijk cadeautje waar de jarige nog lang van kan genieten:

Veel knutselplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s