Recensie ‘En nu lekker slapen Sam’

Auteurs: Amy Hest & Anita Jeram DSCN4448[1]

Uitgeverij: Lemniscaat

ISBN: 9056379682

Leeftijd: Vanaf circa 2,5 jaar

Thema: Naar bed gaan/houden van

De inhoud

Mamma beer brengt Sam naar bed. Maar Sam kan nog niet slapen want mamma is iets vergeten. Mamma beer probeert van alles, wat kan ze nu toch vergeten zijn?!

” Mamma beer gaat naast Sam op het bed zitten, en samen lezen ze zijn lievelingsboek…”

Mijn mening

Dit prentenboek behoort voor mij tot mijn absolute favorieten. Ik heb het voor het eerst gelezen toen ik nog in de kinderopvang werkte en ik vond het een heerlijk boek voor de kinderen om even bij tot rust te komen voor het middagdutje.

Alleen al de sfeervolle illustraties maken dit boek tot een feest om voor te lezen. Het boek straalt een en al knusse warmte en gezelligheid uit. Mama Beer is echt de liefdevolle moeder die ieder kind zich wenst; niets is haar teveel om te zorgen dat kleine Sam lekker kan slapen. Ongetwijfeld herkenbaar voor iedere ouder!

De eenvoudige tekst wordt door de illustraties perfect ondersteund en bevat veel herhaling waardoor het verhaal voor peuters al snel herkenbaar wordt en zij al snel in staat zijn het verhaal mee te ‘lezen’.

‘En nu lekker slapen Sam’ is wat mij betreft onmisbaar in iedere boekenkast. Extra gezellig om voor te lezen tijdens gure herfstdagen, maar ook de rest van het jaar een echt feestje.


Dit boek ook toevoegen aan je collectie? Het is momenteel in herdruk en verschijnt weer in mei 2017. Reserveren kan hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s